0 0
Елда със зеленчуци

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 ч.ч., сварена елда това е около 60-70 гр сурова
една шепа грах замразен или пресен
една шепа зелен боб замразен
една шепа червена сладка чушка нарязана
една шепа див лук нарязан
1 брой моркови нарязан на дребно
2-3 броя гъби нарязани
на вкус сол
около 30 грама краве масло може да се замени с растителна мазнина

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Елда със зеленчуци

Нека ни е цветно в чиниите!

  • 30 min
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share
Здравейте, приятели!
Как се чувствате тези дни, когато излизането ни навън не е особено желателно? С какво разнообразявате ежедневието си? Аз в началото бях тотално сломена и то не от това, че ще съм затворена у дома. Аз обичам да съм си вкъщи. Плашеше ме (а и още де) това какви ще сапоследиците за всички ни. Малко по малко започнах да правя някакви неща, които да отнемат мислите ми.
Много неща се промениха за мен/нас вкъщи. Имахме много сериозни планове, но сега ще трябва малко да забавим нещата и да се нагодим дотогава според ситуацията. Искам да вярвам, че всичко ще бъде наред. Днес съм положително настроена. Може би е съвсем в реда на нещата в един момент да си песимистичен, в един момент на върха. Ще видим как ще я караме.
Аз лично гледам да се занимавам с възможно най-много неща.
Вчера си заредих бая стотици книги на киндъла. Наложи ми се преди време да върна настройките и съответно останах без нито една книга. Не се усетих да си ги запазя. И вчера цяла вечер качвах ли качвах. Доволна съм. Мисля всяка вечер да чета по малко.

Ще споделям още по темата.

Имам доста насъбрани снимки и рецепти, но изобщо не бях в състояние да пиша. Днес ще ви споделя тази лесна рецепта. Последната заснета от мен.

Моят опит с елдата не беше кой знае колко добър. Бях правила само веднъж каша със сирене от елда. Изобщо не ми допадна. Даже ми стана едно такова неприятно като усещане. В последствие обаче два пъти ядох елдени кюфтенца от Берьозка, които много ми харесаха.
От известно време съм член в една нова фейсук група за кулинарни ентусиасти… та там ми дадоха тази идея. За втори път я приготвям в рамките на седмица горе долу. Много ми хареса. Елдата е новата ми кулинарна любов. И най-якото е, че и половинката ми хареса това ястие.

Може да се измайстори буквално с каквото имате във фризер/хладилник… И ставамного бързо. Също може да използвате както за гарнитура, така и за основно ястие. И ако желаете да е постно просто заменяте маслото с някаква растителна алтернатива.
*Продуктите са примерни и в примерни количества. Вие може да сложите с каквото разполагате и обичате.  Крайният резултат ще е великолепен при всички случаи.

Steps

1
Done

В тиганче се загрява половината мазнина и се задушават всички зеленчуци. Към тях се добавя сварената елда, малко сол на вкус и останалото масло. Изключително лесна и бърза рецепта.

galka

previous
Свинско със зеле
next
Лесни сухи пастички със сладко от дюли
previous
Свинско със зеле
next
Лесни сухи пастички със сладко от дюли

Add Your Comment