0 0
Домашен сладкиш Наполеон

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 пакет бутер тесто 270 г
300 мл животинска сметана минимум 30% масленост
200 мл кондензирано мляко (подсладено) от това гъстото

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Домашен сладкиш Наполеон

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Здравейте!

Щях да напиша в този мрачен ден и се усетих, че днес никак не е мрачно. Даже е чудесно времето при нас. В момента е 20 градуса. Даже обмислям да направя опит за някаква лека и кратка разходка около вкъщи. Все още съм доста изтощена и отпаднала, но сякаш имам нужда от малко свеж въздух и не е достатъчно да отворя прозореца.

Тези дни съм по-активна, защото съм в болничен вкъщи.

Винаги съм харесвала много тези малки сладки десертчета Наполеон. Но никога не съм се опитвала да си правя сама. Струваше ми се, че е доста пипкаво. Пък то не било. Повече никога няма да си купя готово десертче. Колкото и да ми е вкусно, никога не успявах да го изям наведнъж защото беше накъртващо сладко.
Това обаче е просто перфектно, леко, нежно. Много ми хареса. Уж щяхме да го ядем на два пъти, а вече няма нито парченце.

Идеята взех от един клип в Ютуб. Само тестото ми беше по-малко като грамаж. Симона ходи да го избира и забравих да й кажа да вземе 2 броя. Тук в магазина до нас е само по 270 г в опаковка. Но няма значение. Всъщност за мен това количество крем си е перфектно за това количество тесто. Следващия път бих сложила и малини. Мисля, че ще му отиват.

Аз нямам форма за хляб и трябваше да импровизирам. Имах една кутия за съхранение на храна, но беше твърде широка. Преправих я с размерите на малка форма за хляб. (сложих една форма лед встрани, голям майтап) и я облепих с прозрачното фолио за съхранение. Оставих я да престои около 15 часа. Според мен и 24 часа да престои няма да сбъркате.

Рязах с назъбения нож за хляб. Първото парче отрязах с обикновен нож и понеже не е много остър не отряза, а смачка парчето. Но с назъбения нож парчетата бяха перфектни.

Steps

1
Done

Фурната се загрява на 180 градуса.

Тестото се нарязва на ленти с 2 см ширина и се изпича до златисто.

Сметаната се разбива с миксер и когато се сгъсти се добавя и кондензираното мляко. Разбива се още няколко минути. Отделя се от крема 2-3 лъжици, които се оставят в хладилника. И 2 от изпечените тестени пръчици.

В подходяща кутия или малка форма за хляб се покрива с прозрачно фолио и се поставят пръчици, редуват се с крем и така докато свършат. При мен станата 3 реда точно.

Сладкишът се прибира на хладно за една нощ или денонощие.

Преди сервиране се обръща в подходяща чиния, измазва се с отделения крем и се покрива с трохи от отделените тестени пръчици.

:) Това е.

galka

previous
Кекс с моркови
next
Патладжанени кулички с пиле
previous
Кекс с моркови
next
Патладжанени кулички с пиле

Add Your Comment