0 0
Сладоледени сандвичи с дулсе де лече и маскарпоне

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
397 г Дулсе де лече 1 консерва
250 г животинска сметана над 30% масленост
250 г маскарпоне
2 бр вафлена кора 25/18 см

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Сладоледени сандвичи с дулсе де лече и маскарпоне

  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Когато бях малка и ходехме в селото на баща ми винаги спирахме покрай Правец. Нямам кой знае какви спомени, освен че винаги мама ми купуваше един сладоледен сандвич (ванилия или сметана – беше бял) във вафлена коричка. От дете обичам сладоледен сандвич. Дали ще бъде с бисквитки, сладки или вафлени корички за мен няма значение. Все са ми вкусни.

Наскоро си купихме хладилник, който има фризерна част. Докато живеехме в България винаги сме имали фризер освен хладилника. И съм свикнала да имам къде да замразявам. Но знаете… като човек се премести някъде и трябва да започне отначало е трудно да се сдобие с всички удобства наведнъж. Имахме един малък хладилник със супер миниатюрна камера, в която все се чудех какво да сложа по-напред. Нямаше място за сладоледи, за лед… ако изберях да сложа различни плодове и някой зеленчук… нямаше място за месо и риба. За сладолед и лед никога не е и имало място 😀

Е, сега вече си имам чекмедже, което определих само за сладолед и плодове.

Този сладолед се прави лесно и е само 3 съставки ако не броим вафлената кора. Сладоледът можете да направите и без вафлените кори и да сервирате във фунийки, на топки или пък да насипете във формички за сладолед на клечка.

Steps

1
Done

1. Сметаната се разбива на пухкава смес. Сметаната трябва да е много добре охладена.

2. Маскарпонето се разбива с консервата дулсе де лече.

3. Сметаната се добавя на няколко пъти към сместа с маскарпонето и се разбърква с гумена бъркалка. Внимателно за да не отнемем въздушността на сметаната.

2
Done

В машината за сладолед: Поставя се сместа и след като е готова се разпределя върху едната вафлена кора и се покрива с втората.

Ако нямате машина за сладолед може да поставите сместа за сладолед в кутия за да се замрази малко и след това да се разпредели върху вафлената кора.

Цялата кора със сладоледа се завива в свежо фолио и се поставя в камерата за да се достегне. След това се нарязва на 10 парчета. Можете да увиете всяко в свежо фолио и да съхранявата в камерата.

galka

previous
Енергийни топчета с шамфъстък
next
Ванилов сладолед
previous
Енергийни топчета с шамфъстък
next
Ванилов сладолед

Add Your Comment