0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

30 бр. смокинови листа
1 кг. захар
1 л. вода
1 пак. лимонтузу

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]
Сироп от смокинови листа

Сироп от смокинови листа

  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Видях тази рецепта наскоро при Йоли. Въпреки, че не обичам смокини предизвика интерес у мен защото харесвам смокиновия аромат просто не обичам да ям смокини.
Веднага щом се върнах от Гърция (оттам си донесох голям буркан със сладко от зелени смокини, което мама направи докато беше там, за любимите хора) запретнах ръкави и направих една доза. В съседния двор има смокиново дръвче и част от клоните са в двора на кооперацията та една вечер го “опосках”.
Да си призная докато се вареше сиропа не ми хареса много на мирис, но след като изстина стана толкова дъхаво… по-дъхаво дори от сладкото. И така… смятам всяка година да приготвям. Тази година смятам да почерпя с него гостите ни на рождения ден на половинката ми, който е другата седмица.
Благодаря на Йоли, че сподели с всички нас тази интересна рецепта. Жалко, че останахме за толкова кратко в Гърция и ние и мама. Ако имахме малко повече време можеше да направим и там и мама да си вземе в Германия. Сега за съжаление няма как да й пратя.

Steps

1
Done

Листата се измиват добре и се поставят в тенджера заедно с водата. Варят се 20 минути и се оставят да изстинат. Течността се прецежда в тенджерка и се добавя захарта. Вари се половин час и малко преди да стане готов се слага лимонтузуто. Затваря се в голяма бутилка (или няколко малки). Държи се на студено в хладилника. Може да се стерилизира във вряща вода.

galka

previous
Кексът на баба
next
Грис халва
previous
Кексът на баба
next
Грис халва

Add Your Comment