0 0
Ванилови кравайчета

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 гр захар
50 гр бадеми фино смлени, бадемово брашно
50 гр лешници фино смлени, лешниково брашно
280 гр пшенично брашно
210 гр краве масло
1 щипка сол
ванилия
Допълнително:
70 гр пудра захар ванилова

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Ванилови кравайчета

  • 1 час и 12 мин
  • Serves 50
  • Medium

Ingredients

  • Допълнително:

Directions

Share

В началото на Ноември се включих в Инстаграм в едно предизвикателство, което е отправено към теб самия. Казва се “Грижа за мен” и е поставено от https://www.instagram.com/dailydoseofmanny/?hl=bg
Насочено е към хората, които си водят дневници. Има дори награда. Аз се включих не толкова за възможността да спечеля наградата в края на предизвикателството, а просто ми хареса наистина.

Аз си водя дневници отдавна. Нещо тази година съм много непостоянна обаче. Реших, че включвайки се в това предизвикателство отново ще се възобнови желанието ми да си пиша. И ето… днес е 7-ми… минали са 7 дни и наистина отново започна да ми се пише и споделя с мен 😀

Някои дни нещата, които трябва да запиша за предизвикателството са откровено трудни. Но пък човек трябва да се изправи пред всичко.

Аз се надявам и в края на това предизвикателство да стана по-организирана. Преди време бях, но после сякаш това изчезна. В момента съм в доста стресиращ период и това ми действа много положително, успокоително. А и започнах да рисувам по малко. Дори да е само в дневника.

Днешният ден е да си направим списък с ястия, които искаме да направим. Аз написах списък с неща за които се сетих, че не съм правила, а искам. Днешната ми рецепта е за Ванилови кравайчета.

От сигурно десетина години искам да ги направя за/около Коледа, но все отпадат от списъка ми с коледни сладки. И ето, че им дойде времето. Много ми се усладиха. Супер хрупкави, ароматни и направо се топят в устата.

Steps

1
Done

В купа се смесват всички съставки без пудрата захар. Омесва се тесто и се завива със свежо фолио. Тестото се поставя в хладилника за около час.

Фурната се загрява на 170 градуса. Тавичка се постила с хартия за печене.

От тестото се оформят кравайчета (Най-лесно става като първо се направи фитилче и след това се завива на кравайче.

Пекат се около 12 минути. Оставят се да починат за пет минути в тавата и още топли се овалват във ваниловата пудра захар.

galka

previous
Пуешко с чушки и лук
next
Тиквен пудинг
previous
Пуешко с чушки и лук
next
Тиквен пудинг

Add Your Comment