0 0
Кашкавалени питки без глутен

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 гр. кашкавал
2 бр. яйца
2 с.л. кокосово брашно
1 с.л. оризово брашно
шарена сол

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Кашкавалени питки без глутен

Features:
  • Без глутен
  • 30 мин
  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Мислех още вчера да ви споделя тази рецепта, но ми изгоря разклонителя. Надявам се само той и да не е пострадал компютъра. Тази вечер ще разбера. Използвах докато няма много работа в офиса да я набера набързо. Стискайте палци за компютъра, защото нямам бекъп на абсолютно нищо. Днес ми пристигна външния хард… малко ще ми е тъпо ако нещо се е прецакало.

Тези питчици видях ето тук. Много лека промяна направих. Почти незабележима. Супер вкусни са. От тази доза излизат достатъчно за закуска за двама човека. Ще опитам по нататък и да им добавя разни екстри за да видя как ще станат. Това може да го пишем за базова рецепта.

*едит: към днешна дата (вече средата на 2020 година) приготвях питките няколко пъти. Станаха ни изключително любими. Приготвях ги и само с кокосово брашно. Добавях и бекон веднъж. Много съм доволна. Засищащи са и човек може да си ги вземе за хапване в офиса или за из път.

Steps

1
Done

Кашкавалът се настъргва. Към него се добавят и останалите продукти. Фурната се загрява на 200 градуса. Тавичка се покрива с хартия за печене.

От сместа се правят топчици и се подреждат в тавичката на разстояние една от друга

2
Done

Отгоре се наръсват с още шарена сол и се пекат около 20 минути или докато се позачервят.

Хапвайте ги още топлички. Толкова са вкусни и ароматни, топят се в устата. Гаранция, че ще ви станат любими още от първата хапка.

galka

previous
Ябълков пай и ЧРД на мама
next
Ябълков сладкиш
previous
Ябълков пай и ЧРД на мама
next
Ябълков сладкиш

Add Your Comment